12 tips til hvordan finne en billig leiebil

Driving on HighwayFerie er som regel en kostbar affære for familien, spesielt dersom man skal besøke et land langt vekke. Som regel så er det opphold og reise som koster mest, men utgifter til leiebil kan bli vel så dyre. Derfor skal vi gi deg våre beste tips til hvordan du kan finne en billig leiebil når du er på ferie.

 • Bruk en agent: Ved å bruke et firma som spesialiserer seg på leiebiler, så kan du søke om prisene til alle byråene som driver med leiebil på stedet du skal besøke. Akkurat på samme måte som du sammenligner priser på flybilletter og hotellopphold. Noen agenter vi kan anbefale inkluderer Finn.no, Leiebilguiden.noReiseguiden.no, Bilutleie24.no, Autoescape eller Leiebilflyplass.no.
 • Sammenlign selv: Besøk de forskjellige bilkjedene som Hertz, Auto Europe og Avis, og så sammenligner du hva de skal ha for å leie deg bi. Ofte vil prisforskjellen være større enn man kanskje skulle tro.
 • Ikke lei større bil enn nødvendig: Dette er kanskje det viktigste når det kommer til billig leiebil. Ikke lei en SUV dersom dere er to stykker, eller fire med en liten bagasje. Be om den beste bilen de har blant småbiler, så kan du få en billig og trygg transport som også har air condition.
 • Bruk kredittkort: De fleste kredittkort har innbakte avtaler med et eller annet selskap som driver med leiebil. Hvis du bruker kortet kan du spare en del penger, ofte mellom 10 til 20 prosent.
 • Lei med full tank: Som regel vil du spare på å ta en bil som allerede har tanken full når du leier den. Dette vil naturligvis variere litt fra land til land, men du kan passe på at du leier en bul med «Full to Full». Dette betyr at du kun betaler for den bensinen du har brukt. Andre alternativer vil ikke refundere deg noe selv om halve tanken er igjen.
 • Bestill i god tid: Jo tidligere du er ute, jo bedre. Bestill gjerne på nettet lenge før du ankommer destinasjonen. På samme måte som ved flybilletter, så stiger prisene jo nærmere datoen du søker på.
 • Forsikring: Ved å bruke et kredittkort kan du slippe den ekstra forsikringen som leiebilselskapene prøver å prakke på deg når du leier bil. Denne kan være fra 70 til hele 200 kroner om dagen. Kredittkort kan du blant annet sammenligne hos Kredittkortinfo.no eller bestill kortet fra Skandiabanken.no
 • Tur/retur: Mange vil synes det er greit å leie bilen ett sted, og levere den i en annen by. Dette kan dog gjøre at det blir mye dyrere for deg, og bør unngås dersom det er mulig. Byråene legger nemlig til i prisen dersom du skal ha «enveisbillett».
 • Dropp ekstrautstyr: Hvis man har GPS selv elelr på mobilen, så kan man spare penger på det. Det samme gjelder alt annet av ekstrautstyr som barnestoler og lignende – de tar seg godt betalt for utstyr de fleste mener burde ha vært standard og inkludert i leien.
 • Antall dager: I stedet for å ha leiebilen i en meget kort periode, så vil du faktisk kunne spare på å leie den over lengre tid. Det er nemlig startavgiften som koster mest hos de fleste leiebilselskapene, slik at en uke kanskje bare blir noen hundrelapper dyrere enn et par dager. Naturligvis vil du bruke mer bensin over lengre tid, men dog.
 • Når skal du reise? Prisene på leiebilmarkedet varierer veldig etter sesong. Hvis du dermed er avhengig av å leie bil over lengre tid, la oss si en måned, så vil det lønne seg veldig å reise når det er lavsesong i det aktuelle landet. Bilene står jo der uansett, og de vil gladelig bli lånt ut selv i stillere tider.
 • Se etter rabatter – alltid! Felles for alle de store leiebilselskapene, er at de samarbeider med mange internasjonale kjeder og egentlig er ganske generøse med rabattene. Vi har allerede nevnt kredittkort, men kanskje jobben din har en avtale med Avis eller Hertz? Det samme gjelder diverse studentforeninger, samt at ofte pensjonister får egne avslag. Hvis du er bonusmedlem hos et flyselskap så er det høyst sannsynlig at du kan utnytte også dette på leiebilmarkedet.

Unngå leiebilfellene: http://www.vg.no/forbruker/reise/reiselivsnyheter/unngaa-leiebil-fellene-i-sommer/a/10051472/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s