Leiebil i Alicante

leiebil-i-alicanteAlicante er en vakker havneby på sørøstkysten av Spania. I moderne tid har turismen virkelig begynt å blomstre i byen, og stadig flere nordmenn finner veien til de strandkledde kystlinjene. Men hva skal man egentlig gjøre når man først befinner seg i Alicante?  Først av alt anbefaler vi at du skaffer deg en leiebil. Med en leiebil har du muligheten til å ta deg rundt og friheten til å gjøre hva du vil. Det er flere selskaper du kan leie hos, men av egen erfaring anbefaler jeg disse: www.avis.no, www.leiebilguiden.no, http://www.hertz.no, www.centuaro.com, Spanialeiebil.no eller Bilutleie24.no.

Her er våre fem beste tips til attraksjoner som egner seg spesielt godt for de som har leiebil i Alicante:

El Barrio

El Barrio er navnet på den «gamle bydelen» i Alicante. Det er ikke mange år siden at denne byen holdt på å falle fra hverandre, rett og slett på grunn av dens alder. Her finnes det mange historiske elementer, inkludert den berømte San Nicolás-katedralen, og en mur som omkranser det som er igjen av byen. Verdt å nevne er også at hele byen har blitt restaurert, slik at den er både moderne og antikk på en gang. El Barrio ankommer du best med leiebil fra selve sentrum av Alicante.

Poniente Beach

Det er nok av strender i Alicante, og den kanskje koseligste av dem alle er Poniente Beach like utenfor sentrum. Rent praktisk i forhold til deg som har leiebil, er at det passerer en bilvei like ved. Det gir enkel ankomstmulighet, og det et naturligvis gode parkeringsforhold i nærheten. Stranden er ikke veldig stor, så det kan lønne seg å ankomme tidlig på formiddagen for å få liggeplass nærmest havkanten.

Santa Barbara

Hvis du har en liten historiker i deg og vil oppleve litt av de innfødtes eldgamle kultur når du først befinner deg utenlands, så er Santa Barbara-slottet noe du bare må få med deg. Det ligger på toppen av fjellet Mount Benacantil, like utenfor Alicante, slik at leiebil er perfekt for å kjøre oppover hit. Slottet ble bygd på 1400-tallet, mens festningen rundt ble bygd på 1600-tallet. En viktig del av menneskets historie som du ikke vil gå glipp av.

Canalobre

Grotteutforskning er en stor del av nordmenns favorittaktiviteter når de beveger seg utenlands, og grottene like utenfor Alicante er absolutt midt i blinken for enhver med utforskersjel. Et par mil utenfor byen – som igjen gjør det gunstig med leiebil – finner man de berømte Canalobre-grottene. Her er det kilometervis med tuneller og grotter, som går både opp og ned og gir en fantastisk utsikt over horisonten og solnedgangen.

Mundomar

Enten du er glad i fisker og sjødyr av alle slag, eller bare liker å besøke akvarier, så er en tur innom Mundomar-akvariet en hyggelig opplevelse for hele familien. Akvariet ligger noen kilometer utenfor sentrum og utenfor gåavstand, så leiebil er veldig praktisk dersom man ønsker å komme seg fortest mulig frem og tilbake. Her er det også delfinshow og lignende, samtidig som det er en del nærliggende aktiviteter, inkludert restauranter og shopping.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s